shadow

Η επιστήμη της Διατροφής

Από την ίδρυση της το 1947 που ιδρύθηκε έως και σήμερα η Solgar έχει μία αποστολή: να παρέχει στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής, μέσω εκπαιδευμένων και ενημερωμένων συνεργατών, με στόχο την προαγωγή ενός βέλτιστου επιπέδου υγείας. Η δέσμευση της Solgar για ασυμβίβαστη ποιότητα, η αφοσίωσή της στην επιστήμη της διατροφής και η προσοχή στη λεπτομέρεια που επιδεικνύει από την συλλογή των πρώτων υλών και την παραγωγική διαδικασία, μέχρι τη διανομή και αποστολή των προϊόντων της, έχουν κατατάξει την Solgar ως την εταιρία-ορόσημο που καθορίζει τα πρότυπα και τις διαδικασίες σε έναν άκρως ανταγωνιστικό και διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο, όπως είναι ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής.

 

Προϊόντα Επιστημονικής Έρευνας

Η Solgar είναι γνωστή παγκοσμίως για τα καινοτομικά της προϊόντα τα οποία είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας μας διασφαλίζει ότι κάθε προϊόν έχει ερευνηθεί διεξοδικά πριν την παραγωγή του.

Επίσης η Solgar υποστηρίζει και ενθαρρύνει την έρευνα σε υπάρχοντα και μελλοντικά προϊόντα, μέσω της παροχής χρηματοδότησης και προϊόντων σε υπάρχουσες επιστημονικές μελέτες.

 

Εγκαταστάσεις Υψηλής Τεχνολογίας

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Solgar πληρούν τις υψηλότερες ποιοτικές και τεχνολογικές προδιαγραφές σε σχεδιασμό και λειτουργία. Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ακολουθούνται πιστά οι Πρακτικές Καλής Παρασκευής (GMPs) πληρούνται πλήρως τα πρότυπα του φαρμακευτικού κλάδου σχετικά με τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες, τον ποιοτικό έλεγχο και το περιβάλλον. Στην πραγματικότητα η Solgar υπερβαίνει τα πρότυπα του κλάδου των συμπληρωμάτων διατροφής, με σκοπό να διασφαλίσει ότι η ποιότητα των προϊόντων Solgar παραμένει η υψηλότερη δυνατή σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό διαθέτει το δικό της εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και κέντρο διανομής, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας

 

Ποιοτικός Έλεγχος

Βασική επιδίωξη της Solgar είναι η αριστεία και για αυτό ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της Solgar (η ύπαρξη του οποίου αποτελεί από μόνη της καινοτομία για τον κλάδο) εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα μέτρων ποιοτικού ελέγχου για να ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή των πρώτων υλών έως την παράδοση των τελικών προϊόντων. Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις της υπόκεινται στους αυστηρότερους ελέγχους για την διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας και αγνότητας. Τυχόν πρώτες ύλες οι οποίες δεν πληρούν τα αυστηρά πρότυπά της, απορρίπτονται άμεσα και επιστρέφονται στους προμηθευτές. Έτσι δεσμεύεται ότι κανένα προϊόν δεν φεύγει από τις εγκαταστάσεις της, αν δεν πληροί τα πρότυπά της για άριστη ποιότητα.

 

Σύστημα παροχής κεκαθαρμένου νερού

Οι εγκαταστάσεις της Solgar επωφελούνται από τη χρήση ενός υψηλής τεχνολογίας σύστημα παροχής κεκαθαρμένου νερού, μέσω αντίστροφης όσμωσης. Αυτό το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων δεν αποτελεί τυπική προϋπόθεση βάσει των Καλών Πρακτικών Παρασκευής, αλλά είναι απαραίτητη για τη Solgar, καθώς αποτελεί βασικό στοιχείο της δέσμευσής της για αριστεία.

 

Σύστημα Φιλτραρίσματος Αέρα HEPA (Υψηλής Απόδοσης Σύστημα Καθαρισμού Αιωρούμενων Σωματιδίων)

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Solgar στην αγνότητα των προϊόντων της, οι εγκαταστάσεις της είναι εξοπλισμένες με σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που χρησιμοποιείται για να φιλτράρει όλον τον αέρα που κυκλοφορεί, αφαιρώντας το 99,9% του συνόλου των αιωρούμενων σωματιδίων. Δείγματα του αέρα και του νερού δοκιμάζονται τακτικά στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της Solgar.

 

Καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής της Solgar αποσυναρμολογούν πλήρως και καθαρίζουν κάθε τμήμα και εξάρτημα του μηχανολογικού εξοπλισμού μετά από κάθε αλλαγή φόρμουλας. Τα μηχανήματα αποσυναρμολογούνται σε εκατοντάδες τμήματα και η διαδικασία καθαρισμού και επανασυναρμολόγησης μπορεί να διαρκέσει έως και 8 ώρες. Στην πραγματικότητα για πολλά από τα μηχανήματα καταναλώνεται περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό τους, παρά για τη λειτουργία τους στην παραγωγή προϊόντων.  Επίσης για την αποστείρωση του εξοπλισμού χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα καθαρισμού τα αοποία ακολουθούν τα πρότυπα της παραγωγής τροφίμων.

 

Πιστοποίηση Halal

Η Solgar για την πιστοποίηση των προϊόντων της έχει επιλέξει την Halal Food Authority (HFA), έναν οργανισμό βασισμένο στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος τηρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές και πρότυπα Halal.

 

Φυσική επικάλυψη ταμπλέτας από νερό και φυτική κυτταρίνη

Η Solgar ήταν από τις πρώτες εταιρίες φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής που σταμάτησαν να χρησιμοποιούν shellac και ξεκίνησαν τη χρήση φυσικής επικάλυψης από νερό και φυτική κυτταρίνη, για το σύνολο των προϊόντων της που είναι σε μορφή ταμπλέτας. Αυτή η φυσική και με βάση το νερό επικάλυψη βελτιώνει τη διάσπαση και τη διάλυση της ταμπλέτας, παρέχοντας καλύτερη απορρόφηση των διατροφικών στοιχείων.

 

Ανακυκλώσιμα γυάλινα κεχριμπαρένια μπουκάλια

Η Solgar είναι παγκοσμίως γνωστή για τα 100% ανακυκλώσιμα, μη-πορώδη και άοσμα γυάλινα κεχριμπαρένια μπουκάλια της. Αν και η χρήση αυτών των μπουκαλιών για την συσκευασία των προϊόντων είναι αρκετά πιο δαπανηρή, η Solgar επιλέγει τη χρήση τους ως μέρος στη δέσμευσής της στην ποιότητα,  για να διασφαλίσει τη δραστικότητα και τη σταθερότητα των θρεπτικών ουσιών, να προστατεύσει τα προϊόντα από τη θερμότητα, το φως και την υγρασία, αλλά και να εξασφαλίσει ότι τα προϊόντα δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον.

 

Εξειδικευμένη Εκπαίδευση & Ενημέρωση

Κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης μιας εξελισσόμενης και απαιτητικής αγοράς, η Solgar φροντίζει για τη δημιουργία επιστημονικών ομάδων και τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι παρέχουν εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη τόσο σε γιατρούς, όσο και σε φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, δημοσιογράφους και καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Solgar είναι διαθέσιμο να απαντήσει σε τεχνικές ερωτήσεις μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Solgar ολοκληρώνεται με τη συνεχή προσπάθεια για επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τηλεόρασης και των περιοδικών.

 

Αποκλειστική Διανομή

Για να διασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων της και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η Solgar έχει επιλέξει αποκλειστικά σημεία πώλησης, ανεξάρτητα φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλο τον κόσμο, στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και διατροφικών συμβουλών.

 

Παγκόσμια Παρουσία

Τα προϊόντα της Solgar διανέμονται σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ η Solgar διατηρεί θυγατρικές στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία.

*This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.