4+1 Βότανα και τα πολύτιμα μυστικά τους!

Αρχική > Blog > Υγεία > 4+1 Βότανα και τα πολύτιμα μυστικά τους!

4+1 Βότανα και τα πολύτιμα μυστικά τους!

Ήδη από την αρχαιότητα πολλά βότανα χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του οργανισμού. Πάμε να «μελετήσουμε» μερικά βότανα, πού μπορούμε να τα βρούμε και τα οφέλη τους;

4+1 Βότανα και τα πολύτιμα μυστικά τους!

1. Πιπερόριζα (Τζίντζερ)

Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για την καλή λειτουργία της εντερικής οδού και την ομαλή πέψη.

Όταν το στομάχι μας «ανακατεύεται» και ζαλιζόμαστε, λοιπόν, επιλέγουμε το Ginger Root Extract της SOLGAR® από τη σειρά φυτικών εκχυλισμάτων & βοτάνων. Για τη σειρά αυτή, άλλωστε, επιλέγονται τα πιο φρέσκα προϊόντα βάσει αυστηρών κριτηρίων, όπως η γεωγραφική προέλευση των πρώτων υλών, η αυθεντικότητα των ειδών και οι ιδιότητες των πρώτων υλών.

2. Εχινάκεια

Τα συμπληρώματα διατροφής με εχινάκεια στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην τόνωση της συνολικής υγείας του οργανισμού. Πολλοί την χρησιμοποιούν, όμως, για να υποστηρίξουν τη λειτουργία του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Το Echinacea Extract από τη SOLGAR®, ένα από τα κορυφαία φυτικά εκχυλίσματα υψηλής ισχύος, μπορεί να μας προσφέρει τις ωφέλιμες ιδιότητες της εχινάκειας στον απόλυτο βαθμό και την υποστήριξη που αναζητούμε.

3. Κανέλα

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κινναμαλδεΰδη, η ένωση που προσδίδει στην κανέλα την ξεχωριστή μυρωδιά και τη γεύση της, είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα οφέλη της κανέλας στην υγεία και τον μεταβολισμό μας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία υποστηρίζουν το σώμα μας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καλή πέψη, στην ενέργεια, καθώς και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Έτσι, με 1 φυτική κάψουλα του Cinnamon από τη SOLGAR®, λαμβάνετε όλα τα οφέλη αυτού του δημοφιλούς μπαχαρικού.

4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ωφελούν την υγεία μας πολλαπλώς: τονώνουν τον οργανισμό και προάγουν την χαλάρωση εξαιτίας της φυσικώς ευρισκόμενης L-Θειανίνης.

Για να αισθανθούμε καλύτερα και να προσφέρουμε τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό μας, επιλέγουμε Green Tea Leaf Extract από τη SOLGAR®. Το πράσινο τσάι που περιέχει παρασκευάζεται από φύλλα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση, προσδίδοντας το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών. Κάποια από αυτά τα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν πολυφαινόλες και φλαβονοειδή.

4+1. Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα φημίζεται για την ηρεμιστική και χαλαρωτική της δράση, βοηθώντας στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση ενός φυσιολογικού ύπνου, καθώς και στην έλευση αυτού.

Στην περίπτωση που η χαλάρωση είναι το ζητούμενό μας, το Valerian Root Extract της SOLGAR® είναι ο σύμμαχός μας! Και αυτό, διότι παρέχει τιτλοδοτημένο εκχύλισμα ρίζας βαλεριάνας, το οποίο μας προσφέρει απλόχερα όλες τις ιδιότητές της.

 

Πηγές

https://www.medicalnewstoday.com/articles/healthy-herbs-and-spices

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17022438/

https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-cinnamon

https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea

https://healthyfocus.org/5-proven-benefits-of-valerian-root/