5 οφέλη της βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό

Αρχική > Blog > Υγεία > 5 οφέλη της βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό

5 οφέλη της βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό

Η μεγάλη σημασία της βιταμίνης Β12 για την καλή υγεία του οργανισμού αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς αποδεικνύεται ότι υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την παραγωγή ενέργειας, αλλά και τη διατήρηση της φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας.

5 οφέλη της βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό

Τα σημαντικά οφέλη της Β12:

  1. Συμβάλλει στον ομαλό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς μέσω του αίματος. H επάρκεια της Β12 στον οργανισμό συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη και δημιουργία ικανού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική οξυγόνωση των ιστών.
  2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Καθώς τα ερυθρά αιμοσφαίρια αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού, τα υψηλά επίπεδα Β12 παίζουν, κατ' επέκταση, καταλυτικό ρόλο και στη διατήρηση της καλής άμυνας του οργανισμού.
  3. Φροντίζει για την υγεία του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη Β12 αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για τους νευρώνες του εγκεφάλου, συμβάλλοντας στη φυσιολογική του λειτουργία, ενισχύοντας την φυσιολογική γνωστική ικανότητα.
  4. Υποστηρίζει τα φυσιολογικά ποσοστά ενέργειας στον οργανισμό. Η Βιταμίνη Β12 προάγει τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, καθώς επίσης και την παραγωγή ενέργειας. Διατηρώντας την σε υψηλά επίπεδα, λοιπόν, εξασφαλίζουμε και την καλή μας απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να νιώθουμε κουρασμένοι με το παραμικρό.
  5. Συμβάλλει στην ομαλή ψυχολογική λειτουργία. Καθώς η βιταμίνη Β12 παίζει ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και στην παραγωγή χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, και τη διάθεση, φέρεται να συμβάλλει στην υποστήριξη της φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας.

 

Ο δικός μας σύμμαχος!

Το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin B12 Sublingual - Chewable 1000 µg Nuggets από τη SOLGAR® περιέχει 1000 μg Βιταμίνης Β12 σε μορφή κυανοκοβαλαμίνης. Συμμετέχει πολλαπλά στις λειτουργίες του σώματος, συμβάλλοντας στην ελάττωση της κούρασης και της κόπωσης και βοηθώντας στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές.

Το προϊόν διατίθεται σε υπογλώσσιες ταμπλέτες (που λιώνουν κάτω από τη γλώσσα) για την εύκολη κατανάλωση αυτού του πολύτιμου θρεπτικού στοιχείου, ιδιαίτερα σημαντικού σε όσους ακολουθούν περιοριστική διατροφή (όπως η αυστηρή χορτοφαγική).

Με μόλις ένα δισκίο την ημέρα, ενισχύεται η υγεία του νευρικού συστήματος και η δημιουργία υγιών αιμοσφαιρίων, προάγοντας τον μεταβολισμό ενέργειας.

Οι υπογλώσσιες ταμπλέτες της Solgar καταναλώνονται διαλυόμενες κάτω από τη γλώσσα, επομένως η Β12 παρακάμπτει το στομάχι και απορροφάται απευθείας στο αίμα.

 

Πηγές

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-b12-benefits#prevents-birth-defects

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-vitamin-b12

https://www.verywellhealth.com/vitamin-b12-5083479

Markišić M, Pavlović AM, Pavlović DM. The impact of homocysteine, vitamin B12, and vitamin D levels on functional outcome after first-ever ischaemic stroke. Biomed Res Int. 2017;2017:5489057. doi:10.1155/2017/5489057

SHARE:

Σχετικά Προϊόντα