Πρόβλημα στις αρθρώσεις; Λύσεις που βοηθούν στην ανακούφιση!

Αρχική > Blog > Υγεία > Πρόβλημα στις αρθρώσεις; Λύσεις που βοηθούν στην ανακούφιση!

Πρόβλημα στις αρθρώσεις; Λύσεις που βοηθούν στην ανακούφιση!

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να δυσκολέψει πολλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, την οδήγηση, τη φροντίδα του σπιτιού. Πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Εάν ο πόνος στις αρθρώσεις δεν οφείλεται σε φλεγμονώδη νόσο (για την οποία απαιτείται συστηματική θεραπεία), έχουμε τη δυνατότητα να τον διαχειριστούμε ακολουθώντας συμβουλές, όπως οι παρακάτω.

Πρόβλημα στις αρθρώσεις; Λύσεις που βοηθούν στην ανακούφιση!

1. Αξιοποιούμε ζεστές και κρύες θεραπείες

Γενικά, η εναλλαγή ζεστών και κρύων θεραπειών ανακουφίζει τις αρθρώσεις που πονούν.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζεστά ντους μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της δυσκαμψίας το πρωί, ενώ το βράδυ μια ηλεκτρική θερμαινόμενη κουβέρτα ή μια θερμοφόρα καταπραΰνουν τον πόνο.

Επιπλέον, η εφαρμογή μιας παγοκύστης σε πετσέτα σε αρθρώσεις που πονούν για 20 λεπτά κάθε φορά, αρκετές φορές την ημέρα, μπορεί να συμβάλλει στην υποχώρηση της φλεγμονής.

2. Άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει σημαντικά, εκτός από τη διάθεσή μας, και τη φυσική μας κατάσταση. Μεταξύ άλλων, ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων, αλλά και ανακουφίζει τον πόνο σε αυτές.

Οι ειδικοί συνιστούν 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα. Με την προϋπόθεση η σωματική δραστηριότητα να μην είναι υψηλής πρόσκρουσης, όπως το τένις ή το τρέξιμο, αθλήματα που είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπρόσθετους τραυματισμούς στις αρθρώσεις. Αντιθέτως, η γιόγκα και το κολύμπι αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

3. Διατροφικές αλλαγές

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί, το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα.

Επιπλέον, είναι σημαντική και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους, καθώς το επιπλέον βάρος επιβαρύνει περισσότερο τις αρθρώσεις μας, ιδιαίτερα τα γόνατα.

4. Συμπληρώματα διατροφής

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στην ευκινησία των αρθρώσεων και στην απελευθέρωση της κίνησης.

Στην κατηγορία αυτών των συμπληρωμάτων συμπεριλαμβάνονται όσα περιέχουν:

  • τζίντζερ, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων
  • γλουκοζαμίνη και θειική χονδροϊτίνη, οι οποίες μπορούν να είναι ωφέλιμες για άτομα με δυσκολίες στην κίνηση των αρθρώσεων.

Το Meta-Flex από τη SOLGAR® συνιστά έναν πρωτοποριακό συνδυασμό με γλουκοζαμίνη, MSM, υαλουρονικό οξύ και χονδροϊτίνη που ενισχύει την ομαλή λειτουργία των αρθρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό για την αποτελεσματική στήριξη και ενίσχυση της δομής των οστών και των αρθρώσεων, και λειτουργεί υποστηρικτικά στην απελευθέρωση των κινήσεων.  

Παράλληλα, και το Meta-Flex Lite της SOLGAR® περιέχει φυτικά εκχυλίσματα (υδροχλωρική γλουκοζαμίνη, εκχύλισμα τζίντζερ, λευκή ιτιά, βιταμίνη C και μαγγάνιο), που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία των χόνδρων και των αρθρώσεων.

Και τα δύο είναι ιδανικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα φθοράς και αλλοίωσης των αρθρώσεων, καθώς και για αθλητές και αθλούμενους που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις τους καθημερινά με τις εντατικές προπονήσεις.

 

Πηγές

https://www.arthritis.org/health-wellness/healthy-living/managing-pain/pain-relief-solutions/tips-to-ease-joint-pain

https://www.healthline.com/health/pain-relief/joint-pain-relief#home-remedies

SHARE:

Σχετικά Προϊόντα