Συμπληρώματα Διατροφής: Οι 3 δυνατοί σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας

Αρχική > Blog > Διατροφή > Συμπληρώματα Διατροφής: Οι 3 δυνατοί σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας

Συμπληρώματα Διατροφής: Οι 3 δυνατοί σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι απαραίτητο για να διατηρούμαστε υγιείς. Ποια θρεπτικά συστατικά μπορούν να τονώσουν την άμυνά μας και να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Συμπληρώματα Διατροφής: Οι 3 δυνατοί σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας

1. Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ως τέτοιο, μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον, προάγει την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Η Βιταμίνη C επίσης αυξάνει την απορρόφηση του Σιδήρου, ένα επιπρόσθετο θρεπτικό που βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας.

● Συμπληρώματα διατροφής: Ester-C 1000mg και η Βιταμίνη C 1000mg της SOLGAR® αποτελούν ιδανικά συμπληρώματα βιταμίνης C. Η Ester-C 1000mg παρέχει μια πιο μη όξινη, με ουδέτερο pH και ιδιαίτερα απορροφήσιμη πατενταρισμένη μορφή Βιταμίνης C. Ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παραμένει στον οργανισμό έως και 24 ώρες. Αντίστοιχα, η Βιταμίνη C 1000mg περιέχει μια δραστική μορφή βιταμίνης C, που συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 2. Ο ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του σώματος, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού λιπαρών οξέων, μακροθρεπτικών συστατικών, αλλά και της Βιταμίνης Α, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην υγεία του ανοσοποιητικού.

● Συμπληρώματα διατροφής: Το Solgar® Zinc Picolinate 22 mg παρέχει ψευδάργυρο εξαιρετικής ποιότητας σε ιδιαίτερα απορροφήσιμη μορφή,  ενισχύοντας την υγεία στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Παράλληλα συμβάλλει στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και διαθέτει χρήσιμες ιδιότητες όπως ενίσχυση της ενέργειας, της γονιμότητας και της υγείας συνολικά.

3. Η βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό, πολύτιμο για τον οργανισμό μας και ολοένα και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη συμβολή της στην καλή μας υγεία γενικότερα. Βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο, ένα δομικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το φως του ήλιου είναι η κύρια πηγή της, καθώς το δέρμα μας απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τις μετατρέπει σε βιταμίνη D.

● Συμπληρώματα διατροφής: Η Vitamin D3 2200 IU (55 µg) της SOLGAR συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές, ιδιαίτερα απορροφήσιμες βιταμίνες D, χάρη στη μορφή της χοληκαλσιφερόλης στην οποία διατίθεται. Είναι μία φόρμουλα εξαιρετικής ποιότητας, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών, συγκαταλέγοντάς την σε έναν δυνατό σύμμαχο του ανοσοποιητικού μας συστήματος και της υγείας μας.

 

Πηγές

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/zinc/

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-zinc/art-20366112

https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-Consumer/