SOLGAR®

H SOLGAR® ιδρύθηκε το 1947 στο Lower Manhattan στη Νέα Υόρκη και είναι σήμερα ηγέτης στην αγορά των Συμπληρωμάτων Διατροφής παγκοσμίως. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της από την αρχή της δημιουργίας της είναι η παρασκευή και διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας, για την προάσπιση της υγείας μας. Μέσα από ενδελεχή έρευνα και ανάπτυξη, σχεδιάζει και δημιουργεί προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με κύρια χαρακτηριστικά τους την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την καινοτομία. Πάνω από 450 προϊόντα, σε πάνω από 50 χώρες μέσα από 75 χρόνια αριστείας.

 

Η SOLGAR® στην Ελλάδα 

Η παρουσία της SOLGAR® στην Ελλάδα ξεκινάει το 1992, όταν η εταιρία ISOPLUS Α.Ε. ανέλαβε την επίσημη αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της στην Ελληνική αγορά. Σε αυτά τα 31 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και με πάνω από 300 υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής, η συνέπεια στη δέσμευση της SOLGAR® για ασυμβίβαστη ποιότητα, κατέστησαν το όνομα της SOLGAR® συνώνυμο των εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής και το brand ηγέτη στην ελληνική αγορά.

 

Η Επιστήμη της Φύσης

Από το 1947 έως και σήμερα η SOLGAR® πιστεύει ότι διατηρώντας την υγεία μας μπορούμε να φτάσουμε στις πραγματικές μας δυνατότητες. Και η προσπάθειά μας να παραμένουμε υγιείς θα πρέπει να είναι στάση ζωής, σε ένα ολιστικό και ισορροπημένο επίπεδο. Γι’ αυτό και η SOLGAR® συνδυάζει τη φύση και την επιστήμη, επιλέγοντας υψηλής ποιότητας συστατικά και δημιουργώντας μοναδικές αποτελεσματικές φόρμουλες συμπληρωμάτων διατροφής που μας βοηθούν να διατηρούμε την ευεξία μας!

 

Αξίες – Όραμα

Η SOLGAR® από το 1947 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια τις ίδιες αξίες και όραμα: να επιλέγει μόνο υψηλής ποιότητας συστατικά από τη φύση και σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη επιστημονική της γνώση, να δημιουργεί μοναδικές αποτελεσματικές φόρμουλες που βελτιώνουν τα ζητήματα υγείας και ομορφιάς που απασχολούν τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή.

Η αφοσίωσή της στη διατροφική έρευνα, η μακρόχρονη παράδοση, η εμπειρία και η αξιοπιστία της, η προσοχή στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα στάδια, από τη συλλογή των πρώτων υλών, την παραγωγή μέχρι και τη διανομή, την έχουν κατατάξει ως την εταιρία-ορόσημο σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο.

 

Εγκαταστάσεις & Πρακτικές

Οι εγκαταστάσεις της SOLGAR® στη Λεόνια της Νέας Υόρκης, πληρούν τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές σε επίπεδο εξοπλισμού, παραγωγικών διαδικασιών και ελέγχων, σε όλα τα στάδια της παραγωγής από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι και το τελευταίο στάδιο της εκφόρτωσης και της διανομής. Συγκεκριμένα, σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ακολουθούνται πιστά οι αρχές της Αμερικανικής Φαρμακοποιίας και οι Πρακτικές Καλής Παρασκευής (GMP's: Good Manufacturing Practices) που θέτουν οι ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η Solgar υπερβαίνει τα τυπικά ποιοτικά κριτήρια με σκοπό να εξασφαλίσει ακόμη υψηλότερης ποιότητας προϊόντα στον καταναλωτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκδοση Πιστοποιητικού Ποιοτικής & Ποσοτικής Ανάλυσης για κάθε παραγόμενη παρτίδα, η χρήση συστήματος φιλτραρίσματος του νερού (USP Water Filtration) και του αέρα (HEPA Air Filtration) τα οποία ενώ δεν αποτελούν τυπική προϋπόθεση για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, έχουν υιοθετηθεί στα πλαίσια των υψηλών προδιαγραφών παρασκευής που θέτει η SOLGAR®.

 

Τα Ποιοτικότερα Συστατικά για τα Προϊόντα

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής SOLGAR® αποτελούνται μόνο από πρώτες ύλες της υψηλότερης καθαρότητας, και αυτό αποτελεί βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και σημείο διαφοροποίησης στην αγορά. Σχεδόν όλα τα προϊόντα SOLGAR® είναι απαλλαγμένα από ζάχαρη, αλάτι, άμυλο, μαγιά, καλαμπόκι, σόγια, και κοινά αλλεργιογόνα όπως σιτάρι, γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά αρώματα ή χρώματα και είναι κατάλληλα για vegans και vegetarians. Η SOLGAR® δεν χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα συστατικά στην παρασκευή των προϊόντων της, ενώ προτιμά να αντιμετωπίσει ελλείψεις στα προϊόντα, εάν οι διαθέσιμες πρώτες ύλες δεν ικανοποιούν τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ που θέτει.

 

Πρώτες Ύλες

Οι απαιτούμενες πρώτες ύλες για την παραγωγή των προϊόντων της SOLGAR®, που να πληρούν τα υψηλά στάνταρ τα οποία θέτει η εταιρία, είναι δυσεύρετες και η διαδικασία αξιολόγησής τους χρονοβόρα και δαπανηρή. Για την εξεύρεση και προμήθεια των καλύτερων πρώτων υλών, η SOLGAR® διαθέτει ένα μοναδικό δίκτυο ειδικών, που ερευνούν και αναλύουν τις πλέον άριστες πηγές πρώτων υλών ανά γεωγραφική περιοχή μέσω επισταμένων ελέγχων και δειγματοληψιών.

 

Ασφάλεια

Η SOLGAR® επιμένοντας να εξασφαλίζει χωρίς συμβιβασμούς τις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες τις οποίες υποβάλλει σε εξαντλητικούς ελέγχους καθαρότητας και βιοδιαθεσιμότητας, δεν θα θυσίαζε ποτέ την ανώτατη ποιότητα των προϊόντων της στο βωμό εμπορικών κριτηρίων.

Για τη συσκευασία χρησιμοποιεί γυάλινα μπουκάλια που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα των μπουκαλιών χρησιμεύει στο να διατηρείται η δραστικότητα και η σταθερότητα των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα προϊόντα.

Επιπλέον, επειδή τα υψηλής ποιότητας διατροφικά συμπληρώματα δεν θα πρέπει να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, η SOLGAR® προσπαθεί να αποκλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα αλλεργιογόνα από τις φόρμουλές της.

 

Πιστοποιημένη Ποιότητα & Έλεγχος

Τα εργαστήρια της SOLGAR® διεξάγουν όλους τους ελέγχους των προϊόντων σύμφωνα με τις Πρακτικές Καλής Παρασκευής (GMP's: Good Manufacturing Practices) οι οποίες ακολουθούν τις αρχές της Φαρμακοποιίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USP),της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τα συμπληρώματα διατροφής και την ισχύουσα νομοθεσία για τα συμπληρώματα διατροφής στην ΕΕ.

Κάθε προϊόν της SOLGAR® ελέγχεται για την καθαρότητα, την ενεργότητα, τη σταθερότητα, τον χρόνο αποσύνθεσής του, καθώς και για το ότι πληροί τα στοιχεία που αναγράφονται στην ετικέτα του.

Αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα της δέσμευσης της SOLGAR® στην αριστεία και στην παρασκευή κορυφαίων συμπληρωμάτων διατροφής, καθιστώντας το όνομά της, για εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, συνώνυμο της ανώτατης ποιότητας στα συμπληρώματα διατροφής.

 

Επιστήμη και Καινοτομία

Η SOLGAR®, όντας μια μάρκα πρωτοπόρος στα Συμπληρώματα Διατροφής, συνεχώς καινοτομεί και προσφέρει στην αγορά νέες και εξελιγμένες φόρμουλες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το προϊόν Full Spectrum Curcumin, μία προηγμένη φόρμουλα κουρκουμά σε μικυλλιακή μορφή, η οποία είναι 185 φορές πιο απορροφήσιμη από τον οργανισμό σε σχέση με τον απλό κουρκουμά

Επιπρόσθετα, από τις απαρχές της δημιουργίας της και έχοντας την επιστημονικότητα στο DNA της, η μάρκα υποστηρίζει τη διεξαγωγή σημαντικών κλινικών μελετών και ερευνών που αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην Ελλάδα, την κλινική μελέτη που πραγματοποίησε για τη βιταμίνη Κ2 σε συνεργασία με το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Αθηνών.

 

Εξειδικευμένη Εκπαίδευση

Κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης μίας εξελισσόμενης και απαιτητικής αγοράς, η SOLGAR® φροντίζει για τη δημιουργία επιστημονικών ομάδων και τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι παρέχουν εκπαίδευση, υποστήριξη και ενημέρωση τόσο σε γιατρούς όσο και σε φαρμακοποιούς, διαιτολόγους αλλά και καταναλωτές.

Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της SOLGAR® ολοκληρώνεται με τη συνεχή επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τηλεόρασης και των περιοδικών.

 

Η SOLGAR® και το Περιβάλλον

Η μέριμνα για το περιβάλλον είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της SOLGAR®. Χρησιμοποιείται πάντα κεκαθαρμένο νερό και φιλικές προς το περιβάλλον «πράσινες» ηλεκτρικές συσκευές για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με διαφράγματα μείωσης θορύβου, καθώς και ένα σύστημα φιλτραρίσματος αερίων, τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η SOLGAR® χρησιμοποιεί γυάλινα μπουκάλια τα οποία είναι 100% ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Όλα τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται ανακυκλώνονται, ενώ ακόμα και τα κουτιά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία και μεταφορά των προϊόντων αποτελούνται από φιλικό προς το περιβάλλον χαρτόνι.

 

Βραβεία και Διακρίσεις

Η SOLGAR® έχει λάβει αρκετές διακρίσεις με πιο πρόσφατη την ανάδειξή της ως «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 2021-2022» από τα διεθνούς σημασίας και κύρους «Βραβεία Superbrands». Μία διάκριση που έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς είχε βραβευτεί και το έτος 2018-2019. Επιπλέον, έχει διακριθεί και ως «Brand of the Year» για δύο συνεχόμενες χρονιές (2021 και 2022) στα «Supplement Awards», με συνολικά 8 βραβεία σε 6 προϊοντικές κατηγορίες το 2021 και 17 βραβεία σε 15 προϊοντικές κατηγορίες το 2022. Επίσης, έχει διακριθεί στα Ermis Awards για δημιουργικές διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων της προς στον τελικό καταναλωτή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει λάβει και βραβείο Effie, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στο χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.

 

Ιστορικοί Σταθμοί

 • 1947: Η SOLGAR® ιδρύεται και παρουσιάζει την πρώτη φυσική πολυβιταμίνη υψηλής ισχύος με μέταλλα & ιχνοστοιχεία.

 • 1989: Παρουσιάζει την VM-2000, την πρώτη πολυβιταμίνη με αμινοξέα.

 • 1992: Η SOLGAR® ξεκινά την παρουσία της στην Ελλάδα από την εταιρία ISOPLUS Α.Ε.

 • 1993: Λανσάρει στην αγορά τα Vegetable Capsules (φυτοκάψουλες), τις πρώτες κάψουλες στον κόσμο κατάλληλες για χορτοφάγους και vegans.

 • 2003: Δημιουργεί την πρωτοποριακή τεχνολογία της μαλακής κάψουλας, την πρώτη μαλακή κάψουλα κατάλληλη για vegans και vegetarians.

 • 2013: Λανσάρει στην Ευρώπη το SOLGAR® 7, μία βραβευμένη πρωτοποριακή φόρμουλα 7 συστατικών, που βοηθά στη βελτίωση της ευλυγισίας των αρθρώσεων.

 • 2015: Λανσάρει στην Ευρώπη το Full Spectrum Curcumin, μία προηγμένη φόρμουλα κουρκουμά, σε μορφή 185 φορές πιο απορροφήσιμη.

 • 2017: Γιορτάζει 70 χρόνια από το έτος της ίδρυσής της.

 • 2019: Η SOLGAR® διακρίνεται ως «Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία 2018-2019» στα διεθνούς σημασίας και κύρους «Βραβεία Superbrands» 

 • 2021: Αναδεικνύεται ως «Brand of the Year» στα «Supplement Awards 2021», ενώ συνολικά λαμβάνει 8 βραβεία σε 6 προϊοντικές κατηγορίες.

 • 2022: Η SOLGAR® διακρίνεται, για ακόμη μία φορά, ως «Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία 2021-2022» στα διεθνούς σημασίας και κύρους «Βραβεία Superbrands» και αναδεικνύεται για 2η συνεχόμενη χρονιά ως «Brand of the Year» στα «Supplement Awards 2022», αποσπώντας 17 συνολικά βραβεία.

 • 2022: Η SOLGAR® γιορτάζει 75 χρόνια από το έτος της ίδρυσής της.